Espais Vius d'Art a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 16/4/2021 - 18/4/2021
 • Localització: L'Espluga de Francolí

  L’Espluga de Francolí obre les portes dels locals comercials en desús amb propostes artístiques i mostres d’artesania

  El municipi convertirà els aparadors i locals comercials sense activitat, en galeries d’artistes i artesans. El projecte compta amb la implicació d’artesans de la comarca i dels tallers d’ artesans en actiu del municipi. Aquesta proposta també vindrà acompanyada d’un programació cultural en diversos espais del municipi.
  Un mapa digital permetrà guiar-se pel centre del municipi i recórrer els Espais Vius d’Art. Uns espais ubicats a la carretera de Montblanc, passeig Cañellas, carrer Jaume I, carrer Torres Jordi, travessera de Poblet i carrer Lluís Carulla. Una eina que també recollirà la descripció i intervenció de cada espai i els actes de la programació cultural del cap de setmana.


  Enllaçal mapa interactiu: https://ja.cat/wXSsT  a partir del dia 16 d’abril.

  Espais Vius d’Art neix com una iniciativa que vol transformar en positiu els locals comercials buits, una eina de revitalització urbana, comercial i econòmica que vol donar un nou ús a aquests espais, incidint amb una problemàtica endèmica a molts municipis, el tancament permanent d’espais i locals comercials. I que en concret a l’Espluga de Francolí s’agreuja al centre del municipi. Aquesta proposta és un dels resultats contrastats i analitzats al projecte d’anàlisi del comerç en el que treballa l’Ajuntament, i que es presenta com una proposta de revitalització d’aquesta zona comercial al centre del nucli urbà.

  En un format d’intervenció efímera i durant tres dies, sis locals comercials en desús prendran vida amb propostes artístiques i mostres d’artesans. També obriran dos dels tallers dels mestres artesans del municipi.

  Més informació