Monestir de Poblet, Patrimoni Mundial de la Humanitat [NOUS HORARIS]

print pdf
05/08/2020 Actualitat

Monestir de Poblet, Patrimoni Mundial de la Humanitat [NOUS HORARIS]

LES VISITES GUIADES ESTAN SUSPESES! Visita amb codi QR

 «Un impressionant conjunt arquitectònic que es troba entre els monestirs més grans d’Europa. Declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, alberga una important comunitat monàstica que manté viva l’espiritualitat de l’indret»

El Monestir de Santa Maria de Poblet es troba situat dins la comarca de la Conca de Barberà, entre les poblacions de Vimbodí, terme municipal al qual pertany, i de l’Espluga de Francolí, arrecerat al vessant nord de les muntanyes de Prades, en un bell  paratge on brollen fonts abundants i on es troba la gran massa forestal del bosc de Poblet, (des de 1984 Paratge Natural d’Interès Nacional).

Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i és el conjunt cistercenc habitat més gran d'Europa. Conserva quasi totes les construccions que s’anaren bastint d’acord amb les necessitats d’una comunitat en plena vitalitat i expansió i amb la protecció dels sobirans de la confederació catalana-aragonesa: especialment des que Pere III el Cerimoniós (1336-1387) féu del monestir panteó reial de la dinastia.

Poblet és el monestir més gran de la Ruta del Cister i dels dos masculins és l’únic que manté comunitat de monjos.

L'any 1991 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El nou Centre de Visitants i nou recorregut expositiu del Museu, son dos nous equipaments que permeten ubicar Poblet en el context de la seva creació, recórrer la seva història i oferir una lectura renovada del sentit de la vida monàstica al segle XXI. 

Horaris: www.poblet.cat

 

Horari provisional a causa del Covid19:

Venda d'entrades a la botiga del monestir 

  • De dilluns a dissabte: 10.00 h - 12.30 h | 15.00 h - 17.30 h
  • Diumenge, 10.30 h - 12.30h | 15.00 h - 17.30 h

Mesures de seguretat: l’ús obligatori de la mascareta per entrar, mantenir la distància de seguretat d'1,5 m amb la resta de visitants i ús de gel hidroalcohòlic. 

  • No inclou la visita al museu ni al nou centre de visitants.
  • No es fan reserves.
  • No hi ha visites guiades.
  • No es faciliten fulletons.