Montblanc, vila del llibre, 1 i 2 d'abril

print pdf
05/03/2017 Actualitat

Montblanc, vila del llibre, 1 i 2 d'abril

Montblanc es convertirà en el tercer booktown de Catalunya a partir de l’1 i 2 d’abril, amb  l’obertura de la primera edició del festival literari ‘Montblanc, Vila del Llibre 2017’, que aplegarà 43 editors independents que preestrenaran les novetats que dies més tard ompliran les llibreries amb motiu de la diada de Sant Jordi. Hi participaran també 3 llibreters locals i comptarà amb la presència de més de 70 autors durant el cap de setmana.

Aquesta iniciativa de turisme cultural convertirà els carrers del casc antic de la capital de la Conca de Barberà en un espai ple de llibres en el que serà la trobada editorial més important del país just abans de Sant Jordi. S’han programat prop de 80 activitats per a tots els públics: taules rodones i xerrades amb autors; tallers; espectacles poètics, musicals i teatrals; espai infantil amb contacontes.

A més de la presentació de nous títols, el programa oferirà un cicle de 12 taules rodones centrades en descobrir ‘Els Invisibles de la literatura’, tots aquells personatges i elements que, més enllà de l’escriptor i l’editor, fan possible el fet literari (traductors, il·lustradors, documentalistes...). Ja està confirmada la presència de Carme Martí, padrina de l’edició 2017, Màrius Serra, Martí Gironell, Matthew Tree, Víctor Alexandre, Roser Capdevila, Teresa Costa-Gramunt, Carles Duarte, Xulio Ricardo Trigo, Lluís Foix, Víctor Amela, Josep Puigbó, Teresa Muñoz i Coia Valls, entre d’altres.

El festival serà, a més, la presentació oficial de Montblanc com a tercer booktown de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, després de Bellprat (Anoia) i Cervera (La Segarra). I és que molt més enllà d’aquesta primera trobada anual, la proposta neix per oferir una nova forma de descobrir la Vila a través dels llibres durant tot l’any.

La Vila del Llibre de Montblanc està situada dintre de la muralla. Tindrà el seu accés pel Portal de Sant Jordi i, prenent el carrer dedicat a l’advocat i escriptor Joan Poblet i Teixidó, omplirà el seu casc antic de llibres, actes i activitats al voltant del llibre. Amb motiu del festival anual, les places de la Vila, els comerços, els edificis institucionals i diferents espais privats obriran les seves portes al públic per acollir presentacions, exposicions, tallers, recitals de poesia, llibreries i espectacles, entre altres activitats.

Un local situat al Carrer Riber 30 obrirà les seves portes al públic durant el cap de setmana del festival convertit en “Els Encants del Llibre de Montblanc”, un espai de recollida, classificació i venda de llibre vell a preus populars que comença amb un fons literari de més de 6.000 llibres. A més, la Unió de Botiguers ha impulsat la iniciativa “Els Petits Encants del Llibre”, un racó de llibre vell dintre de cada botiga, que es mantindrà de manera estable durant tot l’any, i que invita la gent a trobar títols que tenen a veure amb l’activitat de cadascun dels comerços.

Per a més informació, clica aquí