Setmana Medieval de Montblanc, del 21 d'abril a l'1 de maig

print pdf
07/04/2017 Actualitat

Setmana Medieval de Montblanc, del 21 d'abril a l'1 de maig

Reviu l'edat mitjana amb tota la família amb una de les festes històriques més destacades de Catalunya

Del 21 d'abril al l'1 de maig de 2017

Els seus orígens daten de 1987 quan gent del poble va recuperar la tradició escrita per Joan Amades al Costumari Català segons la qual Sant Jordi va matar al drac a Montblanc. Inicialment va ser un complement de les Festes i Fires de Sant Maties però, degut a la gran acceptació, es va decidir crear l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi (1988) amb l'objectiu de promoure la realització d'actes culturals i lúdics centrats entorn a l'edat mitjana i de la llegenda de Sant Jordi.

Durant dues setmanes els carrers i places de la vila llueixen els colors de les quatre cases més nobles i les torres i muralles s'engalanen amb antigues banderes senyorials. Els principals actes són la trobada de dracs i diables, el mercat medieval, el macro espectacle de la representació de la llegenda de Sant Jordi, el sopar medieval, les escenes de la vida quotidiana de l'edat mitjana i la representació de les Corts Catalanes celebrades a Montblanc.

* Montblanc forma part de l'Associació Europea de les Rutes de Sant Jordi i de la Federació Espanyola de Festes i Recreacions Històriques.

Per a més informació:

/setmanamedievalmontblanc

www.setmanamedieval.cat