Passejades per Vimbodí i Poblet

print pdf

 Part d'aquests itineraris van quedar destrossats degut a la riuada del Francolí l'octubre de 2019

Els Ajuntaments de l'Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet us proposem cinc itineraris circulars, pensats per recórrer en família, a peu o en bicicleta que segueixen camins històrics i carreteres rurals que s’utilitzaven com a vincles entre indrets, masies i pobles, i que ara són una part important del nostre patrimoni històric, artístic i cultural.
 
Rutes:
  • Ruta per la Piponeta
  • Ruta pel Pinar dels Diumenges
  • Ruta de l'Espluga a Vimbodí i Poblet, i a l'inversa

Passejades per l'Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet  Quaderns de ruta (reedició 2018) ​

Ruta per la Piponeta (Taronja)

Aquest itinerari transcorre per tot tipus de sòls: pista, trialera i asfalt. Amb la peculiaritat que es pot escurçar per fer-la més apta a tots els nivells. Recorre llocs emblemàtics de la història de Vimbodí i Poblet, com són: el molí del Salt, el pont del Salt i les fonts del Gorg. Travessa camps d’avellaners, olivers, vinyes i pinars tot gaudint del relleu de les muntanyes de Prades i Bosc de Poblet.

 Track per a GPS

Powered by Wikiloc

 

Ruta pel Pinar dels Diumenges (Blava)

Aquest recorregut és molt recomanable per a famílies i es pot escurçar per fer-lo més apte per a tothom. És apte per nens i adults acostumats a anar en bicicleta de muntanya. Ens endinsarà per terres fèrtils on hi trobarem sembrats, noguers, avellaners, olivers, etc., tot seguint el fons del relleu de les muntanyes de Prades; travessarem les partides de Cantanoella, les Alberedes, i el Corregó, antic poblat, del qual avui no en queden restes.

 Track per a GPS

Powered by Wikiloc
 

Ruta de l'Espluga a Vimbodí i Poblet, i a l'inversa (Vermella)

Aquest camí comunica els pobles de l’Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet. L’itinerari passa pel Castell de Milmanda i per l’ermita dels Torrents on hi trobareu una font. Aquest és un itinerari que es pot escurçar: Al Castell de Milmanda es pot girar i seguir un camí també senyalitzat que permet retornar al poble d’origen del recorregut, ja que l’inici del trajecte tant pot començar a l’Espluga com a Vimbodí.

 Track per a GPS

Powered by Wikiloc