Ruta de l'aigua de Forès

print pdf

Punt d'inici i final: Plaça del Mirador de Forès. 

Distància: 4,790 km.

Dificultat física(*): moderada.

Dificultat tècnica(*): forts pendents, trams de pedra solta i tram amb traç poc evident.

Desnivell acumulat: 206 m de pujada i baixada.

Marques de seguiment: senyalització de l'Ajuntament de Forès, senyals del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i marques blanques i vermelles de GR (Gran Recorregut) corresponents al GR®171-1 del Fonoll al coll de Forès per Sant Pere de Savella, del GR®171 el tram que va de Vallfogona de Riucorb a Forès i de l'itinerari de La Ruta del Cister GR®175.

(*) Dificultat física i tècnica segons el mètode SENDIF: metodologia homogènia per determinar i informar sobre la dificultat de les rutes a peu pensada per a aquelles persones que caminen de manera més esporàdica. Per a més informació: http://www.sompirineu.cat/

Descripció:

A Forès no va arribar l’aigua corrent a les cases fins a la dècada dels seixanta del segle XX. Fins llavors, els habitants de Forès havien d’anar a buscar l’aigua a les fonts o als pous i fer ús dels safareigs o de les basses situades a redós del poble.

Aquesta ruta convida a caminar pels espais més propers que els vilatans freqüentaven entorn de l’aigua i que ara formen part del paisatge i l’arquitectura popular de Forès, com són: el rentador de baix, la bassa del pla de la Bassa i la font i safareig de Sant Miquel. 

 Quadern de ruta   Track GPS

Powered by Wikiloc